Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tértisztítás

2008.04.26

Tértisztítás

 

Mikor belépünk egy lakásba, szobába első benyomásként ér minket a szoba hangulata. Ha ez az érzés pozitív szívesen térünk vissza, ha negatív inkább elkerüljük, és nem megyünk vissza. Tudatosan lehet tenni, azért, hogy otthonunk, környezetünk barátságosabb legyen. Sokszor az ott ragadt negatív energiák okozzák a furcsa, kellemetlen érzést, amely ránk is átragad. A jó hír az, hogy ez ellen tudunk tenni.

Ajánlott tértisztítást végrehajtani:

 - költözéskor, - az előző lakó energiának semlegesítése céljából

- betegség után – felfrissíteni, pozitív energiákkal feltölteni lakásunkat

- családi tragédia után

- ha fáradtnak, energiahiányosnak érezzük magunkat, és sok akadály merül fel
  az életünkben

 - bármikor, amikor friss, tápláló energiával szeretnénk feltölteni otthonunk. 

 

 

Az első lépés a felesleges tárgyak kidobása, kinőtt ruhák elajándékozása (szeretetszolgálat), olyan tárgyak, amelyhez rossz emlékek űznek, adjuk tovább annak, akinek ez örömet okoz, vagy egyszerűen dobjuk ki. Mindenképpen egy alapos szanálással és rendrakással kezdjünk. Ne halogassunk, és ne pakolgassunk, amit nem használtunk az elmúlt egy évben azt a jövőben sem fogjuk, nyugodtan váljuk meg tőlük. Felszabadító érzés lesz belépni a kitakarított, frissen szellőztetett „új” otthonunka. Fizikailag könnyebbséget fogunk érezni, mivel a régi tárgyak megrekedt energiái nem nehezítik tovább a levegőt.

 

A tértisztítás egyik ősi módja, ha a szobát fokhagymával hintjük körbe éjszakára, reggel összeszedjük a darabokat és elégetjük. Egy másik hatékony módszer a padló sóval való felhintése, amelyről a régi kultúrákban is úgy tartották, hogy magába szívja a negatív erőket.

 

Jó módszer az is, hogyha a kitakarított, kiszellőztetett szobát úgynevezett kifüstöljük. A szoba közepébe állítsunk egy tibeti füstölőt (vastagabb és jellegzetes illata van, mint az indiainak), hagyjuk el a szobát, csak akkor térjünk vissza, hogyha a füstölő leégett.

 

Sokat segít a fehér gyertya is, a keresztény vallásból ismert „tisztítótűz” jelképeként az otthonunkat is felfrissíthetjük vele.

 

Ha kedveljük az illóolajokat, akkor rózsa, és menta azok, amelyek semlegesítik a negatív energiákat, valamint a frézia segít megtartani a kellemes hangulatot.

Rózsa: a légkörben fennálló lelki feszültség, álmatlanság esetén megnyugvást hoz, kiegyensúlyozottságot eredményez: 2-3 cseppet cseppenteni aromalámpába.

Menta: a lélekre gyakorolt pozitív hatásain túl, a menta a kártevők távoltartására is kitűnően alkalmas.

Levendula: nyugtató hatású, ideges, feszült állapotban, elalvási zavarokban segít.

Citrom: levegőfrissítőként aromalámpába, légkondicionáló berendezésbe juttatva, szellemi tevékenységre is kedvező hatású

 

Drágakövek közül az ametisztet használhatjuk tértisztításra. Abba a szobába, amelyik negatív energiával bír (pl. elhunyt szobája) egy ametisztet kell elhelyezni a szoba közepére, a szobát bezárni egy hétig vagy akár egy hónapig. Utána az ametisztet kihozhatjuk a szobából, azt fogjuk tapasztalni, hogy elveszíti a színét. Ássuk el a földbe, hogy meg tudjon tisztulni a negatív energiáktól, akár 3 hónapig is ott tarthatjuk.

 

A Feng Shui elemeit is segítségül hívhatjuk. Ma már rengeteg kézikönyv és tanácsadó áll rendelkezésünkre, hogy a tértisztítás témakörében segítséget nyújtsanak.

 

FR

 

Hasznos irodalmak:

  • Dr Rácz Gábor- Dr Rácz – Kotilla Erzsébet: Aromaterápia mindenkinek
  • A színterápia teljes kézikönyve
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.