Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyilas

2008.01.15

Kép Aki november 22. és december 21. között született, az a Nyilas jegy szülötte. Mielőtt tovább mennénk, arra kérem a kedves olvasót, hogy csukja be a szemét és képzeljen el egy nyilast. Hagyja szabadon áramlani azokat a gondolatokat, asszociációkat, amit ez a képzelet szül.

 

A Nyilas jegy szülöttei a következő tulajdonságok jegyeit hordozhatják magukon: optimista, szabadságszerető, derűs, jó kedélyű, becsületes, őszinte, intellektuális, bölcselkedő hajlamú. És most nézzük a negatív oldalt, mert ugye csak úgy kaphatunk teljes képet, ha az érem mindkét oldalát megvizsgáljuk: vakon bizakodó, nem törődöm, felelőtlen, felszínes, tapintatlan, türelmetlen.

 

A Nyilasokban van valami megfoghatatlan, amilyenné válni szeretnénk, valami előremutató, ami velük született, amely tulajdonságot nem lehet megszerezni, csak csodálni, mint ahogy tette ezt Thomas Mann regényében Tonio Kröger is. Talán az optimizmus az, ami a Nyilasokból árad, vagy az a pozitív életszemlélet, amivel rendelkeznek, vagy hogy mindig magasabb rendű célokat tűznek ki maguk elé.


A Nyilas jelmondata: "Nyitott a világra"

 

Életfeladata: hírül adni, hogy mi a dolgok értelme és útmutatóvá válni.

 

A jegy szülöttei imádnak utazni, idegen kultúrákkal találkozni, tovább hajtja őket az a vágy, hogy ezáltal újabb és újabb ismeretekre tesznek szert. A Nyilas útjai során megpróbál része lenni az adott kultúrának, megpróbál beintegrálódni, hogy belülről tanulmányozhassa és átélje a másik kultúrával való találkozás minden formáját. Ebben segíti jó nyelvérzéke és emberismerete.

 

A nyilas mindennek a miértjét keresi. Legbelül mélyen vallásos és hiszi, hogy mindennek értelme van.

Igazságérzete hatalmas, a felületes nyilas hajlamos előítéletekre. Túlkapások jelentkezhetnek akkor is, hogyha tévedhetetlennek képzeli magát.

 

Nagyon ambiciózus, cselekedeteit áthatja az őszinte tisztaság és minden helyzetben törekszik a nyer-nyer pozíció elérésére. Folyamatosan tervez és távlati céljai is tiszták.

 

Ugyanakkor a nyilas arrogánssá válhat, aki nem ismer alázatot és kegyelmet. Könnyen túlzásokba is eshet, és felületes lehet, több a látszat, mint a tartalom. Hajlamos arra, hogy "elszálljon" saját magától, saját színes gondolataitól, ilyenkor felsőbbrendű érzés kerekedik felül és a nyilas nagyon beképzeltté válhat.

Nyilasok túlbuzgóak is lehetnek, ilyenkor mindig mindent jobban tudnak, mint társaik. Nem fogadják el a kritikát.

Ha egy ötletünkhöz támogatókat keresünk, akkor azt a nyilasok között tegyük, nagyon tudnak lelkesedni, lelkesíteni és őszintén hisznek céljaikban. A nyilas segít ahol tud, senkiben és semmiben nem szeretne csalódni, szereti az élet szép, derűs oldalát, és távol tartja magát a rossztól, ami az ő szépen kialakított optimista, tiszta, magasabb célok felé irányuló világát megzavarná.

 

Félelme: hogy lelepleződik, hogy kiderül ő is ember, ugyanolyan mint a "többiek".

A nyilasnak mérhetetlen a szabadságvágya, ami a párkapcsolatban is megjelenik. Soha ne telepedjünk rá egy nyilasra, ne akarjuk idejét és "szárnyalásának" terét korlátozni. Nehezen köti le magát, és nehezen szánja rá magát a házasságra, mert fél szabadsága elvesztésétől. A nyilasnak szüksége van a fizikai szabadság mellett a szellem és a lélek szabadságára is.

 

Ha egy Nyilast korlátozunk, akkor rombolóvá válik, amely nemcsak a környezetét, hanem saját magát is érinti.

A jegy szülötte a magasabb rendű törvényt szolgálja, ismert hatalmas emberszeretetéről és bölcselkedő hajlamáról.

 

A Nyilas a következő munkakörökben találhatják meg magukat: ismeretlen kutatása, borászat, ötvös, pap, előadóművész, szellemi sport, külfölddel, utazással és külkereskedelemmel kapcsolatos feladatok, diplomata, tolmács, politikus, tanár, utazásszervező, filozófus, lélekgyógyász továbbá még jogi területeken is sikeres lehet.

 

FR

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.